Slik blir den nye kyrkja på Tau

Fire arkitektfirma har nå levert sine forslag til korleis den nye kyrkja på Tau skal sjå ut.

Dei ulike forslaga har fått namna:

"Heima"
"Samspill"
"Sentrumskirken"
"Vaffelhjerte"

Viss du klikkar på namna, vil du få opp teikningar av dei ulike forslaga.

Nå blir det opp til ein jury oppnemnt av byggjekomiteen å avgjera kva for eit av forslaga som vinn konkurransen, og korleis den nye kyrkja blir sjåande ut.

Juryen har frist til november med å levera sin konklusjon.

Byggjekomiteen legg opp til eit folkemøte i slutten av november for å presentera vinnarforslaget. Informasjon om tid og stad kjem seinare.

Byggjestart for kyrkja blir sommaren 2018. Målet er at bygget skal stå ferdig i november 2019. Total kostnadsramme er 56 millionar kroner. Av dette skal kyrkjelyden samla inn 6 mill. kroner, medan resten er ei kommunal løyving.

Her er dei ulike arkitektane som ha levert forslag:

- JAJA Architects/Aros Arkitekter (Bogafjell kirke)
- Link Arkitektur (Nordlyskatedralen, Ålgård kirke)
- Brandsberg-Dahls Arkitekter (Sola Kirke, Fiskepiren)
- Ratio Arkitektur/HBA Arkitekter (Bøler kirke, Stavanger konserthus, ombygging Grieg-hallen)

Bidraga er innleverte anonymt, slik at juryen skal ta stilling til forslaga utan å vita kva arkitektfirma som har teikna.